4 Ocak 2009 Pazar

İHRACAT STRATEJİLERİNDE İNOVASYON SERTİFİKA PROGRAMI


WORKSHOP FOR INNOVATION


1.Süre: 5 gün süren kuruma özel ihracat kapasite gelişim programı

2.Moderatör: firma ihracaat kapasitesini geliştimek amacıyla stratejist Cahit Günaydın workshop moderatörü olarak firma yönetim kalitesinin gelişmesine destek olacaktır

3.Katılımcı sayısı:max.20 kişi

4.Katılımcı profili : orta ve üst kademe yöneticiler, operasyonel uzmanlar,

5.workshop İlkeleri: farklı uzmanlık alanlarından ve kademelerinde gelen kişiler firma inovasyon stratejileri geliştireceklerdir.

6. workshop konuları.

1- ALTI SİGMA İHRACAT OPERASYONEL MÜKEMMELİK SİSTEMİ: amerikan iş adamları-yöneticiler nasıl düşünür, nasıl iş yapar, ihracat sürecinde mükemmellik nasıl yaratılır.6 sigma sistemi ihracat süreçlerinde nasıl kullanılır

2- KAİZEN VE YALIN DÜŞÜNCE SİSTEMİ İLE İHRACAT: japon iş adamları nasıl düşünür,iş paradigması, ihracat süreçleri nasıl yalınlaşır.Kaizen kurum kültüründe ihracat paradigmasını nasıl geliştirir.

3- DIŞ TİCARET, ÜRETİM VE LOJİSTİK PLANLAMA TEKNİKLERİ: İhracat nasıl planlanır, üretim iş analizleri nasıl yapılır. Stok kontrol teknikleri nelerdir, lojistik planlamanın ihracatdaki önemi nedir.

4- İHRACAT PROJE YÖNETİMİ- PMI standartlarına göre proje yönetim metodoloji ve zaman, imkan kısıtlarının değerlendirilmesi,İhracat kapasitesinin geliştirilmesi

5- PAZARLAMA VE ARGE İNOVASYON STRATEJİLERİ: İnovasyon nedir, pazarlama inovasyonu nasıl yapılır, ürün ve süreç inovasyonu nedir. inovatif bir firma olmanın ihracat rekabet gücünü geliştirmekteki önemi nedir.

not:
ANKARA SANAYİ ODASI-Kaizen, EBSO Kaizen-6sigma ve EGE İHRACATCI BİRLİKLERİ KAİZEN seminerlerine katılım ve ilgi yoğundu. Program İSO -500 firmaların çoğunda UBS STRATEJİ VAKFI Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Cahit Günaydın tarafında uygulandı.


Hüseyin Cahit Günaydın
Kurumsal Yönetişim Danışmanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder